Buene ved Toke

Buene, soloppgang speiler seg i frostvinduer-lowresBuene er en del av Drangedal kommunes Tusenårssted. Bygningene ligger idyllisk til ved innsjøen Toke og ble bygd opp omkring 1863, den gang dampbåten var den nye og viktige transportøren av folk og varer på innsjøen.

Her var bakeri, landhandel og lager. I dag arrangeres det enkelte utstillinger, bygdedager og lignende på stedet for å vise det fram.

Kanskje du er interessert i å lese om:

Ut på tur på Gautefall

Drangedals svar på Prekestolen er Lille Djupsånfjell, tre-fire kilometer nord for Gautefallgårdane. Med 150 meters loddrett stup ut mot setergrenda Fiskvann er det en flott utsikt ut mot de omkringliggende vann og skoger. Stien opp til fjellet langs Djupsåna gir oss en saftig smak av kanskje Drangedals flotteste og urørte naturperle.

– Årets beste turbok!

«40 turer i Drangedal og Gautefall» er din fargerike veiviser til en rekke gode turforslag i Drangedal og Gautefallheia. I tillegg er det beskrevet turer i Nissedal, Kviteseid, Kragerø og på grensa mot Skien. «40 turer» er ment å skulle være en inspirasjon til å komme ut og oppleve naturkvaliteter, kulturminner, severdigheter, historie og miljøer som […]

Himmelriket på Gautefall

Himmelriket i Drangedal, Telemark, er som et stort romersk amfiteater i glattslipt granitt, to-tre kilometers gange på god og merket sti fra turistsenteret på Gautefall. Besøkende fascineres av den vakre naturen, og akustikken på en stille dag er også fantastisk. Det har da også vært arrangert flere konserter i denne dalgropa 45 minutters gange nordover […]

Toke, – Kragerøs indre skjærgård

Innsjøen Toke, i sentrum av Drangedal, strekker seg kilometervis innover skogkledde lier og dyrket mark. De mange idyller og strender, øyer og lange fjordarmer gjør Toke til Kragerøs indre skjærgård, – en ferskvannsforlengelse av Kragerøskjærgården.