Klart for Gautefallrennet

Gautefallrennet går 27. februar med det flotte stadionanlegget på Gautefall, Telemark, som sentralt midtpunkt i start og innkomst. Her er det fra venstre Elling Solfjeld, Preben Herregården, Mads Henrik Hope og Kenneth Høydal opp en motbakke på stadion.

Gautefallrennet i ny drakt

Lørdag 27. februar er igjen klart for Gautefallrennet. Etter at det tradisjonsrike turløpet gjenoppsto i fjor etter seks år pause, satser arrangørklubbene på en litt ny variant med start og innkomst på den nye skistadion på Gautefall.

I mer enn 30 år var Gautefall skifestival et av årets store høydepunkt, siste helga i mars. Fra Gautefalløpet startet med 35 kilometer langt turrenn i 1977, vokste arrangementet seg snart til en helgefestival. I sine glansdager på slutten av 1980-tallet var det bare Holmenkollen Skifestival som kunne vise større idrettslig bredde. På det meste deltok over 2200 løpere i alt fra langrenn, hopp, slalåm, storslalåm, nullrenn, turrenn, kjelkepigging og familietrim. Så ebbet festivalen ut i 2008.

 

Turrenn over heia

– Nå er vi igjen klare til å lage skifest i løypene, og herved inviterer vi skiløpere til et friskt turrenn for junior og voksne, men også et tilbud om familietrim i løypene, forteller daglig leder i Gautefall biathlon, Tor Jørgen Naas Melås, og får støtte fra «Gautefall biathlons venner», lokale idrettslag og Røde Kors til gjennomføringen. Her blir turrenn både 15 kilometer og 30 kilometer, samt barneskirenn på skistadion.

Gode venner bak

– Med det flotte skianlegget vi har, vil vi gjøre alt vi kan for å bruke det til gode opplevelser. Gautefall løypelag stiller med preparerte løyper og traséer og fortjener en stor takk.

Påmelding for aktive løpere er til www.gautefallbiathlon.no innen 24. februar 2016, mens familietrimmere melder seg på til start arrangementsdagen på skistadion.

 

Kanskje du er interessert i å lese om:

Gaupe på hyttetur

Det er ikke uvanlig å se gaupespor fra tid til annen på Gautefallheia vinterstid, men sist tirsdag oppdaget grunneier Olav Gautefald at gaupa hadde gått fra hytte til hytte i hyttefeltet Bleka, like vest for skisenteret. Tirsdag var Olav Gautefald på heia og snøfreste hytteveiene i hyttefeltet Bleka, like vest for skisenteret. Straks la han […]

Rønnomdalen naturreservat

Rønnomdalen naturreservat er på 2709 dekar og ble vernet i 2002. Dette er ei naturperle av nasjonal vernekvalitet og området har en rekke sjeldne og truede arter, både av fugler, planter , mose, lav og biller. Rønnomdalen var på 1800-tallet kjent for sine mange bjørnehi. Dalen hadde ei setergrend med tre seterstuer, samt ennå ei [...]

Tusenårsstedet i Prestestranda

Ved Tokes bredd, innved de gamle handelsbuene, ligger Drangedal kommunes tusenårssted. Området har de siste årene gjennomgått en betydelig endring, både når det gjelder badestrand, båthavn, kulturscene, aktivitetsområde og også bebyggelse. Etter at det kom en ny fylkesvei gjennom det lille dalføret mot sør-vest, så er det blitt en helt annen bruk av området i [...]

Toke, – Kragerøs indre skjærgård

Innsjøen Toke, i sentrum av Drangedal, strekker seg kilometervis innover skogkledde lier og dyrket mark. De mange idyller og strender, øyer og lange fjordarmer gjør Toke til Kragerøs indre skjærgård, – en ferskvannsforlengelse av Kragerøskjærgården.